PDA

View Full Version : Viac info o štátnej pomoci 7500 eur pre poľnohospodárov.


juro777
19-02-2014, 13:08
Dobrý deň, na stránkach MPSR som našiel tieto informácie, zaujíma ma teda ak začínam podnikať v poľnohospodárstve je možnosť čerpať štátnu pomoc v podobe tých 7500 eur? Ak áno kde o tom zistím viac, aké sú podmienky ziskania tejto dotácie a podobne.

Ďakujem a ostávam s pozdravom J. Macik

Aktuálne výzvy!

Programy cezhraničnej spolupráce
V rokoch 2007-2013 má Slovensko pozdĺž svojich hraníc 5 programov cezhraničnej spolupráce - 4 na vnútornej hranici a 1 na vonkajšej. Ich cieľom je dosiahnutie vyrovnanej integrácie rôznych území EÚ prostredníctvom podpory spolupráce regiónov.(viac)


Dotácie v rámci Spoločnej organizacie trhu
V rámci spoločnej poľnohospodárskej politiky je možné poskytovať podpory v oblasti spoločnej organizácie trhu čiže podpory pre trhové opatrenia: organizáciu trhu s rastlinnými a živočíšnymi komoditami a podporu exportu. Ide o podpory europské s čiastočným spolufinancovaním zo štátneho rozpočtu SR. (viac)


Štátna pomoc
Štátna pomoc v rezorte pôdohospodárstva sa poskytuje podnikateľským subjektom pôsobiacim v poľnohospodárskej prvovýrobe, potravinárstve, lesnom a rybnom hospodárstve.
Podpory v pôdohospodárstve sa poskytujú ako (viac):

Štátna pomoc - každá pomoc v akejkoľvek forme, ktorú poskytuje na podnikanie alebo v súvislosti s ním poskytovateľ priamo alebo nepriamo z prostriedkov štátneho rozpočtu.
Minimálna pomoc (pomoc de minimis) - ktorá v priebehu akéhokoľvek obdobia troch fiškálnych rokov neprekročí výšku 7 500 EUR pre jedného podnikateľa v poľnohospodárskej prvovýrobe.