PDA

View Full Version : Zákon o PS - §21


Evvie
12-09-2013, 13:09
Dobrý deň,

mám záujem o vysvetlenie §21 zákona 97/2013 Z. z.. Podľa neho citujem: "Členovia spoločenstva a fond majú právo nahliadať do dokladov týkajúcich sa hospodárenia spoločenstva a vyžiadať si ich kópie."

V apríli tohto roka sa konali voľby do orgánov nášho spoločenstva, kde kandidoval aj jeden z našich podielnikov, ale vo voľbách neuspel. Teraz od nás žiada kópie výsledkov za jednotlivé mesiace a aj kópie zápisníc zo zasadnutí výboru. Chceme preto vedieť, na ktoré dokumenty na základe spomínaného paragrafu má podielnik nárok, resp. či môže vždy žiadať aj vyhotovenie fotokópií, nakoľko máme cca 800 podielnikov, a je časovo náročné každému vyhovieť. Hlavne nás zaujímajú zápisnice, keďže tieto sa podľa nášho názoru priamo hospodárenia netýkajú, ale radi by sme mali aj usmernenie od tvorcov zákona.

Ďakujeme

marica
12-10-2013, 18:48
Veľmi správna otázka. Aj u nás sú dvaja chorobní sťažovatelia a pýtajú 12 rokov zpäť účtovné doklady prekopírovať. Tiež poprosím niekoho kompetentného, aby sa k tomu vyjadril. A ďalej § 18 odst. 1. Môžeme mať iný zoznam ako má kataster? Môžeme meniť adresy, aj keď má kataster adresu inú z toho dôvodu, že si ju spoluvlastník na katastri nezmenil? Ďakujem.