PDA

View Full Version : Polovnicke zdruzenia


Nefrit
19-07-2013, 13:56
Prosim, vie mi niekto poradit, kde zistim, ci v katastri, kde vlastnim podu, existuje nejake polovne zdruzenie. V oficialnych registroch ziadne nie je a ani so mnou nema nikto zmluvu na vykon polovnictva, ale nejaki polovnici sa mi po pozemkoch potuluju :)) To by mi ani nevadilo, skor ma zaujima, od koho mam vymahat skodu sposobenu lesnou zverou.

MARMIL
20-07-2013, 13:57
Samozrejme, to je realita na Slovensku - po súkromnom pozemku sa preháňa banda poľovníkov, bez toho, aby to vlastník vedel. Takéto máme zákony, ktoré umožňujú zbohatlíkom poľovať na cudzích pozemkoch, bez vedomia vlastníka. Môžem z vlastnej skúsenosti potvrdiť, že je to pravda.
Každý meter pozemku, mimo intravilánu obce patrí do nejakého poľovného revíru. Podrobnosti Vám neochotne povedia na príslušnom obvodnom lesnom úrade, kde tieto poľovné revíry schvaľujú. :D
Škodu treba vymáhať od poľovníkov, aj keď ja som ešte nepočul, že by niekomu škodu zaplatili.....

Nefrit
26-07-2013, 06:12
Dakujem. Je to presne tak, ako pisete. Mam jedinu sancu- vsetko si oplotit, nech to stoji, co to to stoji. Zaraza ma len, ze polovnici su ludia, ktorych nikto nikdy triezvych nevidel a takito ludia nosia zbran.. Ale co sa cudovat- vid prezident :-D
Tito ludia vedia o zveri menej nez laik, su to vlastne len organizovani pytliaci. Zakrmuju priamo pri posede a cim blizsie k ceste (aby mohli strelenu zver lahko odviezt). Neredukuju choru zver, ale strielaju len to, co mozu dobre predat.