PDA

View Full Version : Praca ministra


Nefrit
07-07-2013, 09:59
Niekolko vyhrad k praci ministra:
Na ministerskej stolicke sedi uz dost dlho, napriek tomu vysledky jeho prace polnohospodari vobec nepocituju alebo pocituju negativne.
Neviem, ci vobec nieco robi, ale vysledky sa nedostavili. Polnohospodar je stale odsuvany na poslednu kolaj. Stale sa zaobera len nejakymi ochrannymi znamkami a reklamnymi fondami, co pre polnohospodara nema ziaden efekt, okrem toho, ze mu z vrecka taha dalsie horko-tazko zarobene peniaze.V EU vyjednava lepsie podmienky len pre postkomunisticke kolchozy, ale o SHR a mensich podnikatelov sa nezaujima bud vobec, alebo sa im hadzu polena pod nohy v podobe byrokracie a stale sa zvysujuceho odvodoveho zatazenia.
Nova koncepcia rozvoja polnohospodarstva je len zdrap papiera, na ktorom pracovali asi nejaki diletanti a je to len znoska nejakych priani, nie realny koncept do buducnosti (odporucam kazdemu precitat). A ta tuzba zamestnavat v polnosektore nizkokvalifikovanu silu (mimochodom v predstavach 1 clovek na ha) vyznieva zufalo smiesne.
Je nacase sa prebrat:
1. vylobovat 7% dan na potraviny (aka je napr. v DE)
2. dotacie urobit transparentnejsie- v sucasnosti je to skor nastenkovy tender
3. prestat dotovat z polnopenazi obce, ktore zato dohadzuju ksefty pre smerackych stavitelov ihrisk, chodnikov a laviciek a podobnych zbytocnosti.
Preco polnospodar nema rovnake podmienky pri cerpani eurofondov ako obec?!
4. vylobovat rovnake dotacie pre nasich polnohospodarov, ako maju stare clenske krajiny EU- ved sme tam uz skoro 10 rokov!!!
5. mladym polnohospodarom ulahcit start- danove a odvodove ulavy
6. necerpat prostriedky EU na rozne skolenia (skoliace firmy maju z toho dojnu kravu), ale presunut ich priamo do vyroby.

MARMIL
08-07-2013, 09:14
Súhlasím s Nefritom a doplňujem.....

7/ okamžité zrušenie dane z lesných pozemkov a ornej pôdy, ako to je v celej EU....