PDA

View Full Version : Prosba o info


FRISTAN
22-05-2012, 08:55
Katastrálne územie: Svidnička<br />Parcelné číslo (miestny názov územia): Parcela registra C KN 149<br /> <br /><br />
Poradte mi prosím, stretli ste sa vo svoje praxi s niečim takým, aby jední a tá istá parcela, v tomto prípade KN 149 mohla byť zapísaná nezavisle na 2 LISTOCH VLASTNÍCTVA LV 49 a LV 19 a mať týmto jedného vlastníka na LV 19 v podiele 1/1 a 3 podielových spoluvlastníkov na LV č. 49:
Takto kuriozne a šalamúnsky vyriešili problém Inšpekcia Správy Katastrá Prešov a tak na nariadili vykonať Správe Katastrá Svidník, ked si dotyčný pán Ing. Miron SOĽANKA začal uzurpovať vlastníctvo k predmetnej parcela a dožadoval sa akejsi napravy chyb z mi nulosti.
Pritom je nespochybniteľné vlastníctvo moje Stanislava FRIGU-parcelu som dostal darom od svojho otca, ktorý ju rovnako dostal od svojho otca,ako aj ďalších 2 podielových spoluvlastníkov páni Anny DUDOVEJ /dedičské konanie po otcovi/, ktorý ju získal od svohjo otca a tretieto spolupodielníka Heleny DUDÁŠOVEJ rod. Frigovej /dar od svojho otca/.
Tak Jozef FRIGA st. ako aj Teodor FRIGA /oba bratia, t.č. nebohí/, boli považovaní za nespochybniteľných vlastníkov predmetnej parcely, túto riadne využívali, starali sa o ňu, platili predpísané poplatky.?:
Celý problém je v tom, že otec dotyčného Ing. Soľanku Michal neuspel aby sa mu vyššie úvedení spoluvlastníci vypísali tak svojvoľne aj za pomoci starostu-svojho brata - Juraja SOĽANKU dosiahol svojvoľne oplotenie cesty na chotár obce ako aj predmetnej parcely. Teraz sa domáha riešenia nejakých krívd z minulosti.
No a vyššie spomínané orgány rozhodli tak šalamúnský, že zapísať parcelu 149 na 2 LV a na LV uviesť, že právo k vlastníctvu je spochybnené. Čo sú toto za praktiky, ved to nemá logiku.
Uvadzám, že všetky zmeny vlastníctva na predmetnej parcele sa diali legálnou cestou cez Notársky úrad a následne Správu katastrá, vklad bol povolený. Ako ja teraz prídem k tomu aby som nemohol so svojím spoluvlastníckym podielom nakladať? Takto šalamúnsky riešiť vecí si nepredstavujem, vyzuť sa z toho je najľahšie.
Prosím o radu, ako predmetný problém riešiť