PDA

View Full Version : Urgencia urgencie.


Lesanek
14-07-2011, 13:51
Odvolavanie a menovanie prednostov OLÚ

Pekný deň,

Zaujímalo by ma či pri súčasnom odvolávaní a menovaní prednostov OLÚ bralo ministerstvo do úvahy aj zásluhy, odbornosť, politickú nezávislosť a celkové hodnotenie práce úradov počas ich vedenia odvolanými prednostami, alebo len územné požiadavky politických strán ( často neopodstatnené, dokonca až pomstychtíve a neprejednané v orgánoch politických strán, teda postupené dvomi, tromi ľuďmi ...) a odvolali sa aj prednostovia úradov patriacích medzi špičku štátnej správy lesného hospodárstva a poľovníctva na Slovensku. Som presvedčený, že tým utrpeli: hlavne kvalita, odbornosť, efektivita, nestránnosľ v rozhodovaní, politická nezávislosť, teda princípy na ktorých podľa zákona ma byť budovaná štátna správa. Čo si o tom my myslieť občan?

Tento príspevok som uverejnil na Agrofóre už v mesiacoch november - december a urgoval som odpveď. Nedostal som do dnes. Dlhšie som sa odmlčal - mal som vážne dôvody. Vyzval ma však diskutér MAKROALEX a tak ho opakujem tu. Verím, že vyvolá diskusiu ako predpokladal kolega MAKROALEX. Tie prirovnania mojej osoby k zástupcom ministerstva si mohol Makroalex však odpustiť. Ak by ma spoznal osobne, určite by to tak neurobil.

peter222
15-07-2011, 09:11
dobry den,
nehnevajte sa, ale podla mojho nazoru je absolutne zbytocne na tomto fore riesit tieto "otazky"...absolutne zbytocne. Toto podla mna ma byt forum kde sa pise o odbornych a nie personalnych zalezitostiach. Predpokladam, ze mi zrejme odpoviete, ze odborne zalezitosti musia riesit odbornici a podobne, ale opakujem....je smiesne tu na fore riesit nejake osoby. Pekny den vsetkym.

MARMIL
15-07-2011, 15:13
Tak nám povedzte, jedno jediné fórum, kde sa osoby riešia....:eek:

Lesanek
22-07-2011, 09:55
Možno niektorým kolegom sa zdá, že diskutovať na túto tému nie je vhodné na tomto fóre, ale je treba si uvedomiť, že predmetné výmeny ľudí - odborníkov majú významný vplyv pri riešení odborných lesníckych problémov a najmä v oblasti poľovníctva pre určité zoskupenia ľudí okolo politických strán. Napr. výmena prednostu bola uskutočnená nie na zaklade overených podkladov, urobila sa len účelovo, aby skupina ľudí mohla za podpory nového prednostu poriešiť hospodárenie v lese podľa svojích predstav a poľovníctvo vo svoj prospech. Bohužiaľ zatiaľ im to funguje, po svojom riešia pomery v urbariáte, na lesnom úrade a v konečnej fáze v hospodárení v lese a poľovníctve po ukončení platnosti zmluv - a to bude čo nevidieť.
Predpokladám, že výsledkom budú súdne spory, čo doteraz nebolo treba! Štátna správa v takýchto pripadoch je oslabená, nefunkčná a robí doslova sluhu týmto skupinám. Jej úlohou by mala byť poradenská činnosť v zmysle platnej legislatívy a tým by sa sporom len predíšlo, viac času by bolo na riešenie odborných otázok v obhospodárovaní a ochrane lesa aj v poľovníctve, čo by prospelo všetkým.