PDA

View Full Version : LESY SR štátny podnik


Medňanský
21-07-2010, 18:07
Po nástupe pána ministra Zsolta Simona do funkcie nastalo tzv. upratovanie v Lesoch SR štátny podnik, kde bol odvolaný generálny riaditeľ, Ing. Riška. Zaujímali by ma dalšie kroky pána ministra v tomto podniku, hlavne čo sa týka rozsiahlej korupcie, ktorá tu prevláda, a myslím, že len odvolanie generálneho riaditeľa to nevyrieši. Vychádzam so svojich skúseností, ktoré som nadobudol ešte ako zamestnanec v tomto podniku, kde v tej dobe dochádzalo k výmenám ludí na poste generálneho riaditeľa, no situácia sa iba zhoršovala, čo v konečnom dosledku mňa a mnohých mojich kolegov pod tlakom istých skupín ľudí, ktorí ovplyvňovali vedenie odštepných závodov a pravdepodobne aj generálneho riaditeľstva, donútilo rozviazať pracovný pomer. Toto sa dialo v roku 2009, kedy bol poslaný aj otvorený list ministrovi, a kedy dostali výpovede z podniku ľudia, ktorí boli tohto listu iniciátormi. Preto by ma zaujímalo ako pán nový minister zaujme stanovisko v tomto podniku ďalej, či nechá ďalej posobiť v podniku ľudí, ktorí sú na nižších pozíciach, riaditelia odštepných závodov, vedúci lesných správ, a ktorí sú taktiež spoluzodpovední za diania v minulom roku a súčasný ekonomický stav podniku. Ak by mala nastať spravodlivosť, tak by mal prebehnúť veľmi podrobný audit, a z jeho výsledku by mali byť vyvodené dosledky a mali by dostať príležitosť ľudia, ktorí v minulom roku boli donútení odísť z podniku kvoli dianiam, ktoré som spomínal.

lujza.jedina
13-07-2012, 12:39
Karavana ide ďalej, stačí sa pozrieť na posledné nominácie na OZ Šaštín a Smolenice na poste riaditeľa. Ľudia vyhodení pred rokom za jeden veľký tunel na OZ Šaštín sú riaditelia na OZ Šaštín a na OZ Smolenice. Ďalší veľký protokol na GR uprataný do koša.

leswa239
16-07-2012, 21:26
to iste plati aj o NLC, od samotneho začiatku v roku 2006 sa tam začalo vo veľkom tunelovať, za prvého GR Prof. Novotného, ten po návšteve ministerky Kramplovej, ešte poskočil na samotné ministerstvo (a p. Kramplová bola vymenená) a počas trojvládia Smer, HZDS a SNS bol dokonca GR lesníckej sekcie. Ved mnohí vedia, že ich bielym konom bol terajsí GR NLC.

Je to hnus a len hnus.
A nic sa nedeje. Volil som Smer, ale hanba mu aj novému ministrovi, že od r. 2006 nebola žiadna kontrola na NLC.