PDA

View Full Version : Peľ, ktorý zbierajú včely obsahuje antioxidanty


Ing.Ján Hájek
24-03-2010, 08:27
ktoré chránia organizmus pred voľnými radikálmi, čo sú látky, ktoré sa v tele tvoria pri látkovej premene, pri obrane pred baktériami a pri expozícii ultrafialovým, alebo ionizačným žiarením. Tiež nemoc, fajčenie či nadmerné vystavenie vplyvom znečisteného životného prostredia prispievajú k intenzívnejšej tvorba voľných radikálov. Ak je v organizme málo antioxidantov, riziko rozsiahleho poškodenia buniek v ľudskom tele voľnými radikálmi sa značne zvyšuje. Preto je pre ľudské telo dôležité neustále doplňovať hladinu antioxidantov, ktoré zachytením voľných radikálov zbavuje organizmus rizika vážneho poškodenia

Každoročne moja praktická lekárka sa mňa spýta, či sa chcem dať očkovať proti chrípke. Moja odpoveď je nie, lebo mám dobrú imunitu.
Vďaka dennému požívaniu peľu od včiel a medu, za celú zimu som nebol chorý na chrípku, alebo nádchu a môžem doporučiť každému , aby požíval tento potravinový doplnok z našej prírody.

Strach z prasacej chrípky bol prehnaný a MZd SR bude mať starosti čo s vakcínou o ktorú medzi občanmi nie je záujem. Bohatšie štáty ako je SR zakúpili pre počet svojho obyvateľstva aj vyše 5 x viac balení vakcíny proti p.ch. Strašilo sa E chrípkou, ktorá sa vyskytla zo začiatku minulého storočia, ale vtedy nebol na trhu taký dostatok ovocia a zeleniny ako je tomu teraz a nepoužívali sa ani peľochyty.