PDA

View Full Version : kafilérie


VAS s.r.o.
06-11-2003, 13:32
Dňa 15.10.2003 sa konalo prvé stretnutie pracovnej skupiny pre vypracovanie koncepcie asanácie územia SR, kde bola vyjadrená informácia o prijatej národnej legislatíve a o rozhodnutí zaviesť úplný zákaz skrmovania živočíšnych proteínov od 1.1.2004 v zmysle platnej legislatívy EÚ.
Naša spoločnosť plne rešpektuje nariadenia EÚ ako aj všetky zákonné nariadenia SR. V týchto intenciách sa pripravíme na plynulý prechod spracovania odpadov živočíšneho pôvodu kategórie 1, 2 a 3 smernice 1774/2002 ES a zabezpečíme neškodné odstránenie v cementárni, v cenových reláciách najvýhodnejších pre štát a producentov živočíšnych odpadov.
Pri tejto situácii od 1.1.2004 budú všetky kafilérie v SR na jednej komerčnej úrovni a teda zodpovedné za kompletnú asanáciu SR, preto sa domnievame, že po tomto termíne zmluva medzi MP SR a kafilériou N-ADOVA s.r.o. Nitra nie je potrebná na zber, zvoz, neškodné odstránenie a likvidáciu vedžajších živočíšnych produktov – surovina kategórie 1 a 2..
Dňa 15.6.2001 bola poverená kafiléria N-ADOVA s.r.o. Nitra zvozom, spracovaním a neškodným odstránením špecifikovaných rizikových materiálov, kadáverov a odpadov živočíšneho pôvodu zo sanitných bitúnkov z celého územia SR so 6 mesačnou výpovednou lehotou.
Zmluva medzi MP SR a kafilériou N-ADOVA s.r.o. Nitra mala byť vypovedaná podža môjho názoru najneskôr dňa 30.6.2003. Keďže zatiaž nebola ochota túto zmluvu vypovedať, dovožujem si poukázať na vážne negatívne ekonomické dopady, ktoré každým dňom z tejto skutočnosti pre Slovensko, resp. pre MP SR vyplývajú.
Vážený pán minister, dovožte mi požiadať Vás touto cestou o stanovisko k doposiaž nevypovedanej zmluve medzi MP SR a kafilériou N-ADOVA s.r.o. Nitra.

Zároveň Vás prosím o vyjadrenie sa k našim žiadostiam o dotácie zo dňa 20.2.2003 (Rekonštrukcia a modernizácia kotlového hospodárstva, Rekonštrukcia a modernizácia technologickej linky na neškodné odstraňovanie zvláštnych odpadov živočíšneho pôvodu).
Nakožko do dnešného dňa, napriek osobným jednaniam s Ing. Dobošom a telefonátom s Ing. Nosálom sme sa nedozvedeli žiaden či už pozitívny alebo negatívny výsledok.
Preto sa touto cestou obraciame na Vás a prosíme o kladné vybavenie našich žiadostí, čo bude slúžiť v prospech riešenia problematiky živočíšnych odpadov jako aj TSE na Slovensku.

S pozdravom

MVDr. Jozef Orčík - konatež

Zsolt Simon
03-12-2003, 08:57
Vážený pán Orčík,

odpoveď na prvú časť vašej otázky nájdete pri príspevku pána Vladimíra Filu z 19.11.2003 pod názvom „ Spracovanie nebezpečných odpadov živočíšneho pôvodu".
Pokiaž ide o druhú časť vášho príspevku ohžadne dotácii, vaša žiadosť bola prerokovaná v Rezortnej komisii MP SR pre posudzovanie žiadosti na podporu podnikania v požnohospodárstve 5.9.2003 a to na základe § 30, výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky z 21. januára 2003 č. 148/2/2003-100 o podpore podnikania v požnohospodárstve. Žiadosť bola schválená pričom bola uložená povinnosť vykonať kontrolu účelnosti poskytnutia vami požadovanej podpory. Zasadnutie Rezortnej komisie MP SR zo dňa 27.11.2003 stanovilo pre výkon požadovanej kontroly príslušný Regionálny odbor MP SR.
V prípade, že zistenia kontroly príslušným Regionálny odbor MP SR potvrdia súlad čerpania požadovanej dotácie s výnosom MP SR č. 148/2/2003-100 ako aj účelnosť poskytnutia podpory, bude schválená výška podpory uvolnená.

S pozdravom
Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR