PDA

View Full Version : Sucho


Bucsko Robert SHR
31-10-2003, 11:01
Vážený pán Minister!
Obraciam sa na Vás ako na poslednú inštanciu od ktorej by som sa konečne mohol niečo konkrétne dozvedieť ohžadom riešenia škod za sucho.Napriek tomu že vláda odsúhlasila smiešnych 400 mil. niekedy koncom septmbra ,k dnešnému dnu nemáme ani min.výhžad na to kedy z toho možu byť reálne peniaze.Skončil sa október a pomali už aj nádej na založenie novej úrody ,je tu november trebalo by aspom poorať aby ten budúci rok pomohol z tejto sytuácie.Zatial sme však iba v sytuácii keď človeku je už trápne neustále vyvolávať na reggionálny odbor MP a počuť stále to isté: .. ešte stále nič.Som polnohospodárom jedenásti rok ,a vízie o ťažkom dopade tohoto roku hlavne na SHR nadobudajú realne rozmeri.To čo človek za tie roky horko ťažko nadobudol aby pri svojej práci moho byťl sebestačný može stratiť behom velmi krátkeho času .Nechcel som Vás zaťažovať svojimi problémami ,pretože svojich máte určite dosť , radšej som vonku na poli a tam riešim svoje problémi ako satrápiť pred obrazovkou a hodinu písať nezmiselné dopisy.

Ďakujem za Vašu odpoveď . Robert Bucskó

Zsolt Simon
24-11-2003, 07:22
Vážený pán Bucsko,

na základe usmernenia Ministerstva financií SR sme museli postupovať v zmysle zákona č. 303 /1995 Z.z. O rozpočtových pravidlách v znení neskorších predpisov a zákona č. 240/ 1998 Z.z. O požnohospodárstve vrátane dodržania par. 6 písmeno „i„. Harmonogram postupu uhradenia finančných prostriedkov za sucho bol potom nasledovný:
- do 10.11.2003 sa sústreďovali žiadosti na RO MP SR
- do 18.11. 2003 RO MP SR spracovali žiadosti, ktoré sa rozšírili o komodity cukrová
- repa, kukurica na zrno a slnečnica
- do 20.11.2003 sa žiadosti z RO sústredia na MP SR ,kde boli skontrolované a následne budú vyplácané žiadatežom ktorý splnili podmienky.
Podmienky sú uvedené v Doplnku č.2 k metodickému usmerneniu k niektorým ustanoveniam Výnosu MP SR z 21 januára 2003 č. 148/2/2003. Doplnok k Metodickému usmerneniu bol vykonaný na základe mimoriadneho riešenia strát v požnohospodárskej výrobe v roku 2003 z dôvodu nepriaznivých klimatických podmienok a cenových dopadov na požnohospodárske výrobky.

S pozdravom
Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR