PDA

View Full Version : Veža filozofovania. ale málo praktických výsledkov,


Ján Hájek
22-10-2003, 04:07
Veža filozofovania. ale málo praktických výsledkov,
/Reakcia na reláciu SRo. Živé slová 19.10./
alebo, ani len smietku nehžadáte pre trčiace brvná, alebo to farkašovské poslucháčovi „Myslíte si, že v SRo. práve sme spadli z konárov, okrem vás? O tom ani muk, to by bola zbytočná trúfalosť zamestnancov SRo. pobúriť si chlebodarcov a prípadne stratiť ich náklonnosť. Kritizovať in vitro, to by sa mohlo nevyplatiť a načo si vyrábať problémy. Veď poznáme to ošúchané, že kto chce s vlkmi byť, musí s nimi vyť. źahšie je dávať kapky iným, než skvalitňovať obsah programu, vyvíjať aj nepríjemné tlaky na štátnu správu tak, aby aj poslucháč bol spokojný napriek tomu, že všetkým sa nedá vyhovieť.

Politikom slúži prieskum verejnej mienky a platíme ho pravidelne u vyše tisícky respondentov. SRo. nepotrebuje žiaden prieskum, načo aj. Je známe, že doteraz štát sa zaručoval za jeho dlhy a čo nás po sekere, keď aj tak nás oddlžia, tak to bývalo. Nuž z privatizácie ešte vždy čosi nie kvapne, ale sa prileje a peniaze sa dostanú na oddlženie okžukou, hovorí sa tomu, že idú na zníženie štátneho dlhu /ako celku/. Už aj dôchodcovia musia nám prispievať mesačne rozhlasovým poplatkom, lebo ten doterajší, reklama a štátny príspevok nás neuživia. Nemuseli sme sa prv zakryť takým kabátom aký sme mali.

Hovorili ste o dôvere, atď. Občania dôverovali, ale vy rozhlasáci boli ste predajní. BMG Invest vám sypalo, ich reklamami ste balamutili občanov a ako za misu šošovice predali ste ich dôveru, na ktorej ste si aj bezočivo a bez hanby zakladali a naďalej aj zakladáte a la my nič, my muzikanti. V predvolebnom období keď hovorili zástupcovia politických strán, tak zakaždým ste nezabudli povedať, že za obsah ich prejavov nezodpovedáte. To ste mali urobiť aj u reklamných šotov od BMG I., lebo ste mali vedieť a aj ste vedeli ako verejnoprávny orgán, že je to podvodnícka firma.

Dozvedeli ste sa od poslucháčov o nekalých praktikách štátnych úradníkov a neudialo sa nič pozitívneho. Akurát, že pani Mrázová vie vstať keď padne na kolená, ale falšovaný med sa naďalej predáva v supemarketoch a ŠVPS SR neplní si svoju kontrolnú činnosť Pokuty v tomto smere neudežuje, alebo nezverejňuje. SR je raritou v rámci civilizovaných zemí, kde sa dovožuje predávať falšovaný med. Pochopitežne nie ste všemocní, ale nie je vidieť dostatočnú snahu, aby ste dokázali vyriešiť u kompetentných nastolené nešváry, ktoré vám signalizujú poslucháči.

Športoví redaktori sa vyjadrujú ako kričiaci jarmočníci a drásajú nervy starším poslucháčom svojim vreskotom. Spievať už môže každý, výber pesničiek a ich interpretov je takpovediac ako „od buka k buku“.

Za hrozno producentom platia Vinárske závody 13 Sk/kg a víno veltlínske zelené v Tescu N. Zámky stojí 79 Sk/l. Kto okráda prvovýrobcov, to pán Urban nevie povedať nahlas v RB? Papriku zelenú dostanete kúpiť na trhu v N. Zámkoch v tomto čase aj za 8 - 10 Sk/kg a tožko stála aj pred 30. rokmi, atd´. Pritom mečiarovcami vytunelovaná vraj najväčšia konzerváreň v strednej Európe postavená v N. Zámkoch funguje sotva na 10 %. svojej vyprojektovanej i vybudovanej kapacity.

Nie náhodou proklamujú zvolebnievanie sa. Nemusela by byť taká nálada, keby sa veci pohýnali k lepšiemu, o čom by média mali referovať a nielen filozofovať, aj keď i to je potrebné. Žiaž pretrváva veža prednejších verejných záujmov k riešeniu s pozitívnym ukončením.
S pozdravom
Ján Hájek

Citatel
09-11-2003, 19:32
suhlasim, treba nieco spravit s tou urovnou.