PDA

View Full Version : Vstup do lesa


Ing. Miklan
11-08-2003, 19:50
Dobry den,
Novy Cas 9.8. uverejnil clanok v ktorom sa pise ze nie je mozne vstupovat do lesa mimo turistickych chodnikov. Chcel by som sa spytat ktory zakon taketo nieco riesi, pripadne ci su poskytovane nejake vynimky.

Dakujem Ing. Martin MIKLAN

Zsolt Simon
14-08-2003, 08:56
Vážený pán Miklan,

podža znenia zákona č. 100/1977 Zb. „ O hospodárení v lesoch a štátnej správe lesného hospodárstva v znení neskorších predpisov, paragraf 19 sa v lesoch zakazuje zakladať oheň a táboriť mimo vyznačených miest a v čase zvýšeného nebezpečenstva aj fajčiť. Porušenie tohto zákazu zakladá skutkovú podstatu priestupku na úseku lesného hospodárstva podža paragrafu 19 a , citovaného zákona.
Paragraf 17 tohto zákona umožňuje všeobecný vstup do lesov, avšak orgán štátnej správy lesného hospodárstva môže zakázať, prípadne obmedziť všeobecný vstup do lesa, ak si to vyžaduje ochrana lesov alebo iné dôležité záujmy spoločnosti. Takéto obmedzenie sa vyhlasuje na obmedzenú dobu a musí sa vhodným spôsobom zverejniť.
Výnimka, zákazu vstupu, na ktorú sa pýtate, platí pre vlastníkov lesov, správcov lesov a užívatežov lesov a na tých na ktorých sa vzťahuje osobitný predpis napríklad, požiarnici, zdravotníci, horská služba, požovníci a pod.

S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR

Ing. Miklan
14-08-2003, 16:50
Vazeny pan minister,

dakujem za Vasu odpoved. Mal by som este jednu otazku. Mozete mi, prosim Vas povedat dokedy bude platne momentalne obmedzenie vseobecneho vstupu do lesa ?
Za odpoved vopred dakujem.

S pozdravom Ing. Martin Miklan