PDA

View Full Version : Schválili Plán rozvoja....


Ján Hájek
28-07-2003, 14:13
Vlada schválila Plán rozvoja vidieka Slovenskej republiky 2004-2006


Ako včelár „ďakujem“ MPSR a tejto vláde SR za schválenie ignorancie chovu včiel v horeuvedenom pláne rozvoja..... Taktiež s tým aj súvisiace ignorovanie optimálneho opežovania hmyzomilných kultúr včelami a produkciu ich 6. produktov, ktoré poskytujú človeku, ako sú: med, pež, vosk, propolis, včelí jed a materská kašička. V rozsiahlom elaboráte je vymyslené obrovské a nadmerné množstvo aj hlušiny. Autori plánu sa vyznačili erudovanou ignoranciou chovu včiel – včelárstva. Vyhžadávačom – Acrobat Find je možné nájsť iba jedinú a to formálnu zmienku o včelách a to v stati Ochrana rastlín. Autorov nezaujali ani spomenuté včelie produkty, ktoré včely poskytujú človeku a to sa nechávajú čítať na 171 stranách dokumentu. Nemyslím si, že týchto tvorcov a vládu SR budú taktiež „obdivovať“ takí požnohospodári, napr. čo:

ˇ v súčasnosti neorú strniská po zbere obilnín, lebo nemaj ani na naftu a mzdy,
ˇ zasiali kukuricu na zrno a doteraz plečka v nej nebola z tých istých príčin,
ˇ niektorým, čo im pred 5. rokmi podvodne vykúpili bez zaplatenia zrno kukurice „iba“ za 18 mil. Sk a páchatelia doteraz neboli postavení pred súd,
ˇ dlžní sú živému, či mŕtvemu ako sa hovorí, lebo za požnohospodárske produkty ktoré produkujú nedostanú zaplatiť reálnu cenu, ako sú napr. mlieko, jatočné ošípané, obilniny, atd.-.
Ján Hájek