PDA

View Full Version : Korporativizmus a komory


Sninský Stanislav
27-07-2003, 23:17
Vážený pán minister,
prečo vláda, ktorej ste členom, má potrebu znižovať mieru korporativizmu v stavovských a profesných komorách?

Zsolt Simon
07-08-2003, 10:20
Vážený pán Sninský,

zámeru vlády o ktorom píšete predchádzalo dlhodobé diskusné obdobie v ktorom sa kryštalizovali názory a stanoviská. Neprislúcha mi hovoriť za iných členov vlády no prezentujem vám svoj názor a teda aj dôvod prečo s návrhom vlády súhlasím.
Členstvo v profesných komorách by v žiadnom prípade nemalo deformovať slobodné rozhodovanie občanov Slovenskej republiky a teda brániť im svojim spôsobom v slobodnom podnikaní.
Členstvo v komore v súčasnosti, okrem iného, prikazuje istej skupine žudí povinne platiť členský príspevok tej ktorej stavovskej komore. Je nelogické a neetické vyžadovať príspevok zákonnou cestou, platenie príspevku by malo byť výhradne na základe slobodného rozhodnutia.

S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR

Kráž Ján
11-08-2003, 23:04
Vážený pán minister,
keď vynecháte slobodné rozhodovanie občanov a nelogickosť a neetickosť príspevkov zostane Vám otázka, na ktorú ste mali odpovedať.
Evidentne neovládate význam slova korporativizmus. Podža slovníka cudzích slov je to fašisticko, klerikálna ideológia, o čom najlepšie svedčí prípona - izmus /komunizmus, fašizmus, feudalizmus/. Takže odpovedať ste mali na otázku:

Prečo vláda, ktorej ste členom má potrebu znižovať mieru fašisticko, klerikálnej ideológie v stavovských a profesných komorách?