PDA

View Full Version : Verifikácia pôdy Dolný Liptov


Jarošová Judita,Ing.
14-07-2003, 06:25
Vážený pán minister,

verifikácia pôdy dolnom Liptove v k.ú. Hubová a źubochňa, prebieha v réžie mafie , ktorá od r.1990 do týchto chotárov ani nevkročila a teraz si na fotografických snímkach vyznačí ako užívatež, parcely, ktoré sme v r.1995 vyčistili, užívame ich a samozrejme máme s vlastníkmi uzatvorené nájomné zmluvy. Tento spor sa vlečie od r.2000. V r.2001, bol tu z iniciatívy poslankyne Haluškovej , štátny tajomník Varjú , ktorý si dal poslať všetky podklady , ale Ing. Turza, ktorý bez toho , aby to týchto končín čo i len vkročil a berie každoročne na tieto lokality a nielen tieto dotácie si to s p.Koncošom vybavil. Keď je niekto funkcionár SPPK, zväzu družstiev a v konkurznej komisii, tak potom sa môže vystatovať kožko investuje, ale nie zo svojho. Malí podnikatelia , ktorí drú ako otroci nemajú v tejto tzv.demokracii žiadnu šancu . Veď sme si mali možnosť pozrieť kto a kožko dostával dotácií. Náš projekt pre Dolný Liptov , ktorí sme spracovali s expertmi FAO v r. 1995 , nikdy z regionálneho pracoviska v L.Mikuláši neodišiel, lebo Ing. Turza bol v konkurznej komisii a kamarát s riaditežmi.

Na vlastné uši som od Vás počula, že chcete v rezorte urobiť poriadok. Ak takým spôsobom ako nám bolo tlmočené od pracovníkov , ktorí vykonávajú verifikáciu , že ak sa nedohodneme s podvodníkmi, na tieto plochy nedostane dotácie nikto, potom ten kto poctivo robí nemá žiadnu šancu.

V mene ostatných malých podnikatežov, ktorí sú v podobnej situácii, netrpezlivo čakáme , čo nám odpoviete.

Prajem Vám , aby ste mali dostatok síl a vôle poraziť to, čomu podvodníci vznešene hovoria lobing, ale my vieme z praxe, že požnohospodárstvo bolo , aj bude vždy len o poctivej to nazívame mafia.

S pozdravom !

Ing.Judita Jarošová
Hubová 344
034 93 Hubová

Zsolt Simon
24-07-2003, 10:35
Vážená pani Jarošová,

stotožňujem sa s vašim hodnotením predchádzajúceho obdobia pre mojim nástupom do funkcie ministra. V súčasnosti však venujeme maximálne úsilie zamerané na prednostné prijatie princípov Európskej únie vo všetkých otázkach týkajúcich sa komplikovaných vzťahov v agropotravinárskom rezorte. Taktiež som zmenil systém doterajšieho pridežovania dotácii, aby sme tak dosiahli vyššiu objektivitu a vyhli sa praktikám o ktorých píšete.
Smerom k projektu Dolný Liptov vám odporúčam jeho aktualizáciu a následné prihlásenie cez projekt SAPARD v ktorom platia objektívne kritéria Európskej únie, ktoré znemožňujú „lobingové“ praktiky.


S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR