PDA

View Full Version : podpora potravinarstva


Elena Jablonicka
19-03-2003, 08:58
Vazeny pan minister,
samostatny agrarny marketingovy odbor /SAMO/ poskytol pred tromi tyzdnami pod jednacim cislom 5/SAMO/2002 informaciu, ze su pozastavene vsetky planovane aktivity podpory pozitivnej marketingovej komunikacie potravinarskych komodit. Prosíme Vas o uvedenie dovodov tejto situacie.

Viedlo to k negativnym financnym dopadom na nase clenske subjekty, vyplyvajucim z pozastavenia uz zacatych podpornych aktivit. Ako priklad uvadzame projekt svetoveho dna vody, kde aktivity podpory boli naplanovane na zaklade niekolkomesacnej spoluprace s odborom SAMO. Problemy nam boli avizované tiež v oblasti cukroviniek, mlieka a ďalších komodít.
Nase clenske subjekty, ktore zastupujeme sa zaujimaju tiez o to, v akom casovom horizonte Samostatny agrarny marketingovy odbor zacne opatovne fungovat a uskutocnovat podporne aktivity v roku 2003?
Taktiez by bolo vhodne stransparentnit informaciu pre potravinarske odvetvie ako celok, ktore komodity a akymi prostriedkami budu podporovane z prostriedkov vyčlenených odboru SAMO a agentúre IPA v roku 2003?
Uvedene informacie by predisli nazorom, ze niektore komodity su zvyhodnovane na ukor celku, napriek tomu, ze prinos z hladiska pridanej hodnoty maju vsetky odbory potravinarskeho priemyslu.
Z hladiska spotrebitela je vyznamna vyvazena strava a tak osveta kazdej potraviny si zasluzi svoje miesto.

Podla nasho nazoru uvedeny odbor SAMO má pred sebou vežmi významné úlohy , z hladiska zlepsenia situacie verejnej marketingovej podpory a osvety potravinarstva Slovenska. Zviditelnenie jeho planu prace a vyuzitie jeho potencialu vsetkymi potravinarmi uvitame cim skor.
S uctou
Elena Jablonicka,
podpredsednicka Regionalnej potravinarskej komory