PDA

View Full Version : Výzva ministrovi


Dušan Husárik
17-03-2003, 18:20
Vážený pán minister,

vyzývam Vás , aby ste Vy alebo niekto z vašich podriadených (ved máte dvoch št. tajomníkov, vyše tridsať riaditežov a viac ako 400 zamestnancov MP a všetci ste platení z našich daní), aby ste si sadli so zástupcami včelárov Slovenska p. Selčanom a p. Hájkom a vysvetlili im prečo chcete uplatnovať za každú cenu dotačnú politiku pre včelárov podža vzoru EU, keď pri takomto dotovaní včelárstva musí napr. Španielsko doviesť ročne 11000 ton medu, V. Británia 20000 ton a Nemecko dokonca 90000 ton medu. Ak uplatníte váš výnos z 23.1.2003 v praxi tak sa bude musieť za niekožko rokov med dovážať aj na Slovensko.
Ak chcete za každú cenu ušetriť na včelároch, tak sa vráťte s dotáciami o jeden dva roky dozadu nie však o sto rokov.

Dušan Husárik
L. Mikuláš

Ján Hájek
19-03-2003, 05:49
Vážený pán Husárik!
Predstavte si, že sme radoví vojaci. Napíšem Vám príhodu, ktorá sa mi stala na vojenskej prezenčnej službe. Povedali nám vojakom, aby sme si dávali vyprať špinavé prádlo do centrálnej práčovne. Nuž vyšil som si monogram na košežu a dal som si ju tam vyprať. Keď mi ju čistú vrátili, nebolo na nej ani jedného gombíka. Po sťažovaní sa u staršinu roty výsledok bol taký, že dlhé soboty a nedele mal som službu dozorčieho a z 24 hodinovej služby 12 hodín nesmel som si na studenej chodbe pri stolíku ani na chvížku sadnúť, lebo stolička tam nesmela byť. .
Ako malý komerčný včelár ozývam sa v súčasnej dobe, dávam sa čítať, ale s tým rozdielom, že „gebír“ na mňa už žiadni moji nadriadení nemajú, mám totiž „iba“ 74 rokov a dobré solventné rodinné zázemie. Aký máte názor na to, že početní štátom platení Prof. Doc. DrSc. PhD, Ing., ktorí majú čo do činenia so včelárstvom v SR neangažujú sa v tejto veci. Výnos.... znova bol daný na pripomienkovanie a boli tam navrhnuté zmeny od jeho tvorcov. Avšak v stati § 10 O včelárstve nič, ten preskočili, nuž čo teda tam pripomienkovať? Pôvodné znenie Výnosu sme pripomienkovali, ale to zostalo bez povšimnutia tvorcov Výnosu.... Nové pripomienkovanie čoho, toho nič čo tam o včelárstve je? Je to skutočne iba vec koncovky v tomto výrobnom odvetví, aby sme sa ozývali a prejavovali svoju nevôžu? Kde je tá proklamovaná demokracia, keď správanie sa tých najmúdrejších je také, aké je, t.j. žiadne, nijaké a nechávajú nás včelárov bez náležitej morálnej podpory.

Včera v správach SRo. o 17. hod. som sa dozvedel strohú správu, že pán minister MP SR odvolal pána Dušana Magica z postu ústredného riaditeža ŠVPS SR. Dostal sa mi do ruky najnovší Metodický pokyn vo veci „Riešenie zdravotnej situácie v chove včiel“. ŠVPS SR každoročne vydáva Metodický pokyn k liečeniu klieštikovitosti včiel. Predsa sa len čosi deje, lebo na dopise nefigurujú mená MVDr. Blecha a MVDr. Hlinka, ako to bývalo po minulé roky. Spomenutí veterinári moje početné emaily ohžadom liečenia klieštikovitosti ešte od čias p. Sokola ú.r. ignorovali a nedostalo sa mi odpovedí, iba ak sarkastické citovanie úryvku z môjho emailu ŠVPS SR. Úryvok citoval práve p. MVDr. Blecha v elaboráte zo seminára o klieštikovitosti.. Prirodzene, že rád kvitujem nový vietor, ktorý spôsobuje pán minister. Tí najmúdrejší, štátom platení a ozdobení akademickými titulmi pred a za svojim menom ťahali to roky tak, že aj spomenutý Pokyn ŠVPS v súčasnej dobe podža môjho názoru je zlým a nedostatočným Pokynom a veža práce s ním si nedal ani jeho súčasný tvorca pán MVDr. M. Juráš, ktorý jeho znenie prakticky opísal z minulých časov a pán Dušan Magic taký metodický pokyn podpísal.
Ján Hájek