PDA

View Full Version : Bonifikácia leasingových splátok


Bc. Juraj Mráz
21-02-2003, 17:44
Vážený pán minister,

31.1.2003 som mal otázku prečo bola vynechaná bonifikácia leasingových splátok z dotačného výnosu pre rok 2003. Pravdepodobne pod záplavou iných povinností ste prehliadli moju otázku, preto sa znovu pýtam. V pôvodnom návrhu sa bonifikácia uvádzala.

Ďakujem za odpoveď

Bc. Juraj Mráz

Zsolt Simon
24-02-2003, 13:46
Vážený pán Mráz,

zákon o požnohospodárstve č. 240/1998 v znení neskorších predpisov umožňuje poskytovať prostriedky štátneho rozpočtu len na podporu podnikatežom hospodáriacim na pôde a to predovšetkým na podporu štrukturálnych zmien obstarávaním výkonných vstupov do výroby a podporu odbytu na základe vyhlásených rozvojových programov. Dotácia môže byť poskytnutá len na obstaraný základný prostriedok ( stavba, technika, technológia), ktorý je vo vlastníctve požnohospodárskeho podnikateža a tento ho má v evidencii hmotného majetku.
Obstarávaná technika prípadne technológia prostredníctvom leasingových splátok nie je až do splatenia vo vlastníctve požnohospodárskeho podnikateža a preto dotáciu zo štátneho rozpočtu nie je možné poskytovať na splátky, nakožko by išlo o podporu leasingovej spoločnosti, čo by bolo v rozpore so zákonom 240/1998 o požnohospodárstve.

S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR

Bc. Juraj Mráz
26-02-2003, 20:18
Vážený pán minister,

chápem že zákon nedovožuje podporovať leasingovú spoločnosť, ale predsa z nového kombajnu (náš prípad) nemá úžitok leasingová spoločnosť ale my a naši kolegovia, ktorým poskytujeme služby. Neuvažujete o zmene zákona?

S pozdravom Bc. Juraj Mráz