PDA

View Full Version : Akčný plán pre implem.NS ochr.biodiverzity na Slovensku 1998-2010


Petra Molnárová
21-02-2003, 16:45
Vážený pán minister,

v Akčnom pláne pre implementáciu Národnej stratégie ochrany biodiverzity na Slovensku (1998-2010), v rámci strategického cieža 11/ Podpora koncep-cie ekologicky vhodného a trvalo udržatežného turistického podnikania figu-ruje MP SR ako gestor v rámci nasledovných úloh samostatne:
a) analýza činnosti malého a stredného podnikania v pôdohospodárstve a návrh rozvoja podnikania v oblasti turizmu,
b) zadanie spracovania prípadovej štúdie na hodnotenie zavedenia dopra-vy systému PARK & RIDE ....
a v rámci ďalších spolu s MŽP SR a MH SR.
Chcela by som Vás poprosiť o informáciu, či boli na napĺňanie vyššie uvede-ných úloh zostavené na MP SR, resp. medzirezortné, odborné tímy nakožko Slovenská asociácia pre trvalo udržatežný cestovný ruch, v ktorej mene sa na Vás obraciam, má vo svojom programe podporu práve týchto, trvalo udr-
žatežných foriem podnikania vo vidieckom turizme, resp. či by bolo možné získať priamy kontakt na takýto tím (poprípade získať konkrétny materiál).
Verím, že nám budete vedieť v predmetnej záležitosti pomôcť, za čo Vám vopred ďakujeme.

Petra Molnárová
Slovenská asociácia pre trvalo udržatežný cestovný ruch

Zsolt Simon
27-02-2003, 08:30
Vážená pani Molnárová,

akčný plán, na ktorý sa odvolávate vo svojej otázke bol v roku 2002 aktualizovaný a schválený pod názvom „Aktualizovaný akčný plán pre implementáciu Národnej stratégie ochrany biodiverzity na Slovensku pre roky 2003 – 2010“. Mnohé z úloh, ktoré obsahoval pôvodný plán, boli pri aktualizácii vzhžadom na ich nereálnosť, nedostatok prostriedkov zrušené. V tomto prepracovanom pláne sa úlohy, na ktoré žiadate informáciu, nenachádzajú.
Napriek tomu, že uvedené úlohy už neplatia, poskytujem Vám nasledovné informácie:
Úloha 11/a) analýza činnosti malého a stredného podnikania v pôdohospodárstve a návrh rozvoja podnikania v oblasti turizmu (z pôvodného plánu) nebola vzhžadom na nedostatok prostriedkov v termíne roku 2000 plne realizovaná. Ministerstvo pôdohospodárstva však každoročne poskytuje pre Ministerstvo hospodárstva SR analýzu činností malého a stredného podnikania v pôdohospodárstve.
Úloha 11/b zadať spracovanie prípadovej štúdie na hodnotenie zavedenia dopravy systému PARK&RIDE uplatňovanej vo významných turistických centrách s príkladným postupom k ochrane prírodného prostredia a jej výsledky zverejniť pre podnikatežskú sféru nenavrhovalo MP SR a nikdy nepatrila do pôsobnosti MP SR, v pôvodnom akčnom pláne bol nesprávne uvedený gestor úlohy.


S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR