PDA

View Full Version : Podakovanie


SHR Svidnik
02-02-2003, 11:33
Vazeny pan minister,
chcel by som sa Vam podakovat, za to ze ste sa angazoval v otazke vyplatenia dotacii pre SHR v okrese Svidnik v posledny den roku 2002. Odpovede som sa sice od Vas nedockal, no na poslednej porade, ktoru organizovala regionalna sprava sme boli pouceni, ze najprv sa mame s otazkami obracat na regionalnu spravu a az potom na MPSR. No dovod, preco boli vyplatene dotacie SHR az 31.12.2002 (hoci druzstva ich dostali podstatne skor) sme sa ani tentokrat nedozvedeli.
S pozdravom SHR Svidnik

Zsolt Simon
17-02-2003, 07:09
Vážený pán,

ďakujem za Vaše upozornenie na meškanie dotácií a rád Vám podám vysvetlenie.
Pre rok 2002 boli odborom financovania MP SR rozpísané limity dotačných prostriedkov, podža jednotlivých dotačných titulov, v členení na právnické, fyzické osoby, a to podža ich reálneho čerpania v roku 2001. Rozpis bol smerovaný na príslušné regionálne odbory MP SR a na Rezortnú konkurznú komisiu MP SR.
Pri uhrádzaní platieb dotačných prostriedkov koncom roka 2002 došlo však k situácii, že takto rozpísaný ročný limit prostriedkov na fyzické osoby nepostačoval na ich realizáciu. Preto MP SR odbor rozpočtu a záverečného účtu na základe rozpočtového opatrenia požiadalo MF SR o presun prostriedkov z účtu pre právnické osoby na účet zriadený pre fyzické osoby.
Z uvedených dôvodov boli odborom financovania MP SR úhrady pre fyzické osoby vykonané neskôr, a to až po navŕšení prostriedkov štátneho rozpočtu v NBS na účet pre fyzické osoby.

S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR